CALIFORNISCHE BLOESEM REMEDIES

c1

De Californische Bloesem Remedies zijn ontwikkeld door de Flower Essence Society (FES). De FES werd gesticht in 1979 met als doel een centrum te zijn voor informatie, studie en onderzoek naar bloesemremedies en aanverwante gebieden.

De FES heeft veel inspiratie ontleend aan het leven en werk van Dr. Edward Bach, die een onschatbare erfenis naliet in zijn bloesemremedies en zijn boek “Heal Thyself”.
Maar Dr. Bach maakte niet veel bekend over zijn werkwijze om de remedies te ontwikkelen en de stichters van de FES misten dit gedeelte.

Daarbij heeft de Flower Essence Society goed gekeken naar datgene dat in de tegenwoordige tijd nodig is en heeft een nieuwe wetenschappelijke methode ontwikkeld om het subtiele plantenrijk te onderzoeken en om te leren begrijpen hoe bloesemremedies werken.

In de werking van de bloesems, zowel Bach als Californische, zie je duidelijk uit welk land zij komen. Zij vertegenwoordigen die speciale energie. De Bach Remedies uit Engeland weerspiegelen de eeuwenlange mentaliteit van betrouwbaarheid, zekerheid en degelijkheid. Ze hebben vaak wat meer tijd nodig om echt te gaan werken, maar dan integreren ze in het lichaam en bouwen daadwerkelijk iets op.

c6

De Californische remedies weerspiegelen de Amerikaanse drive. De U.S.A., het land van de duizend en één mogelijkheden, het land waar je alle kanten op kunt. “The American Dream”, “Van krantenjongen tot dagbladtycoon”.
Ook het land van snelheid en lef. Deze Amerikaanse kracht is voelbaar in de Californische Bloesems. Zij werken snel, maken alles ‘lichter’ en ‘grootser’.
Een combinatie van Bach Bloesems en Californische Bloesems werkt daarom vaak fantastisch goed. Want terwijl de FES remedies snel resultaat laten zien, werken de Bach remedies op hun meer gedegen manier en zorgen voor een blijvend resultaat op de lange termijn.

c4

Voor Californische Bloesems geldt hetzelfde als voor de Bach Bloesems. Ook zij zijn geen plaatsvervangend medicijn. Wel kunnen zij ondersteuning bieden en helpen om de balans in een mens terug te brengen. Het is zelfs zo dat zij soms de werking van andere geneeswijzen kunnen verbeteren.

Bloesem Remedies zijn ook geen vervanging voor meditatie of gebed, lichaamsbeweging, gezondheidsdieet, sociale verantwoordelijkheid en morele ontwikkeling.
Maar als ze gebruikt worden met gevoeligheid en begrip dan zijn de remedies een opstap naar een gezondere, meer evenwichtige manier van leven.